Факултет "Приложна информатика и статистика"

Национално състезание по приложна информатика и статистика

вторник, 26 февруари 2019 15:37

Убедена съм във вашата отлична подготовка и ви желая успех, обърна се към участниците в Националното състезание по приложна информатика и статистика, което се проведе на 23 февруари в Тестовия център, проф. д-р  Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ).

На откриването присъстваха доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, г-жа Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) и член на Координационния съвет на АИУБ, г-н Нейчо Попов, зам.-директор на НТБГ, и г-н Валери Дикльовски, директор на дирекция „Информационни технологии“.

Г-н Валери Дикльовски, доц. д-р Стела Ралева, проф. д-р Даниела Фесчиян, г-жа Емилия Иванова и г-н Нейчо Попов (отдясно на лявопри откриването на състезанието

Доц. д-р Стела Ралева поздрави средношколците от името на ректорското ръководство, пожела им успех и изрази увереност, че те ще бъдат новите попълнения на голямото академично семейство на УНСС.

Доц. д-р Стела Ралева (в средата) приветства участниците в състезанието

В продължение на два часа и половина учениците решаваха тестове по статистика и приложна информатика.

Първенци са 33 ученици. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен“ 6.00 за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в поднаправление „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“ за учебната 2019/2020 г.


Галерия снимки от Национално състезание по приложна информатика и статистика ...