Финансово-счетоводен факултет

Университетски проект на тема:"Адаптиране на учебни програми към изискванията на Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)"

вторник, 25 ноември 2014 13:31

През 2013 г. деканското ръководството на ФСФ при УНСС инициира университетски проект на тема:"Адаптиране на учебни програми към изискванията на Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)". Целта на проекта е да се открият и  очертаят допирателните точки  в  изучавания материал и да се очертаят насоките за тяхното усъвършенствуване, така че  на студентите, завършили трите специалности на ФСФ, които кандидатстват за получаването на квалификация от ICAEW, да бъдат признати изпитите от първо сертификационно ниво, които се полагат  за придобиване на квалификация «регистриран одитор».

 Институтът на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс (Institute of Chartered Accountants in England and Wales-ICAEW) е най-голямата професионална организация на счетоводителите в Европа. Основан е през 1880 г. и има над 140 000 членове. Нивата на обучение и съответстващи програми на  ICAEW са:

През м. октомври 2014 г. Ректорът на УНСС проф. д.ик. н. Стати Статев подписа рамково споразумение “Partner in learning” между УНСС и ICAEW.  Към м. ноември 2014 г. ICAEW призна 100% на два от модулите: “Assurance” и “Management information”. Работата по признаването на останалите четири модула е в напреднал стадий и ръководството на ФСФ се надява през следваща година и те да бъдат признати 100% от ICAEW.

Галерия снимки от Университетски проект на тема:"Адаптиране на учебни програми към изискванията на ...