Финансово-счетоводен факултет

Факултет "Финансово-счетоводен" за поредна година информира студентите си

сряда, 16 май 2012 14:33

Финансово-счетоводният факултет информира студентите си

За втора поредна година Финансово-счетоводния факултет проведе информационна среща със  студенти от I и II курс  в Поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол“. В препълнената аула Максима те се запознаха с подробностите около избора, който трябва да направят след  II курс. Тогава се провежда класиране и студентите трябва да решат коя от трите специалности да изучават - „Финанси“, „Счетоводство“ или „Финансов контрол“. Подаването на документи започва през месец май.

Срещата беше открита от декана на Факултета проф. д-р Снежана Башева. Тя представи образователната и научната дейност на факултета, като подчерта, че няма друг български факултет, който да е издал повече научни трудове в последните няколко години. Преподаватели запознаха студентите със задължителните и избирателни дисциплини, които ще изучават в III и IV курс , както и възможностите за обучение в ОКС „Магистър“.  Бивши възпитаници пък разкриха своите впечатления, както от академичния, така и от бизнес опита си. Те разясниха на студентите качествата необходими за успешното развитие в съответните сфери. Представена бе и актуална информация за състоянието на пазара на труда в трите сектора.

Проф. д-р Емилия Миланова пък представи проекта за създаване на „Университетски център по стандартизация, анализ и одит на финансовите отчети“. Центърът ще има за основен предмет на дейност подготовката и осъществяванета на научни изследвания, обучения и консултации с теоретичен и приложен характер.

текст: Радко Ковачев

снимки: Ивайло Пеев

Галерия снимки от Факултет "Финансово-счетоводен" за поредна година информира студентите си ...