НОВИНИ

УНСС представи нова възможност за кариерно развитие

Нова възможност за кариерно развитие се открива пред студентите в сферата на счетоводството, финансите и финансовия контрол. Университетът за национално и световно стопанство представи проект за тристранно сътрудничество с Института на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс и българските им колеги от ИДЕС. Като част от него партньорите разработват съвместна магистърска програма, която УНСС да предлага от следващата година. За нея разказва Петър Георгиев.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
17:40, 11.11.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Идеята на програмата е студентите да черпят опит директно от водещи счетоводители, одитори и финансисти. Освен това, още в университета те ще могат да покрият голяма част от изпитите, които двата института изискват за придобиване на експертна квалификация. По този начин кандидатите не само ще се обучават по-бързо, но ще получат по-добра възможност за работа на международния пазар.

Проф. Стати Статев - ректор на Университета за национално и световно стопанство: "Направеното с ИДЕС по признаване на курсовете от нашите магистърски програми в програмата на ИДЕС сега го пренасяме и от двустранно сътрудничеството става тристранно и международно".
Мартин Мануци - директор по европейските въпроси на ICAEW: "Магистратурата ще се фокусира върху създаването на правилните професионалисти с правилните знания, умения и опит. По този начин ще ускорим развитието на българския пазар и ще увеличим обществения интерес към този сектор в България".
Мартин Мануци - директор по европейските въпроси на ICAEW: "Като работодатели ние търсим умни и амбициозни студенти, които се готвят за вълнуваща кариера в различни аспекти на счетоводството и финансите".

Партньорите искат да постигнат най-добрия баланс между теоретично и практическо обучение. Затова планират стажантски програми, както и лекции, водени от експерти от двата института. Според тях тази стратегия за кариерно развитие ще бъде пример за други български университети.

Бойко Костов - председател на ИДЕС: "Очакваме от тази магистърска програма да бъде на едно качествено ниво, по-високо от обичайното образование в магистърските програми".

Засега не е ясно каква ще бъде студентската такса за специалността. Обмисля се програмата да бъде преподавана основно на български, но да включва и два модула по бизнес английски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарникари спасиха жена от горящ апартамент в центъра на Пловдив
Пожарникари спасиха жена от горящ апартамент в центъра на Пловдив
Размирици в САЩ заради Тръмп
Размирици в САЩ заради Тръмп