Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" започна поредица от срещи с работодатели

сряда, 05 април 2017 14:49

 

Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ започна поредица от срещи на студентите от специалност „Икономика на транспорта“ с работодатели от сферата на транспорта и спедицията.

На първата среща, проведена с ръководството на спедиторската компания СИКО ТРАНС АД, бяха представени и обсъдени възможностите за стаж, работа и кариерно развитие на студентите, както и общите проекти на катедрата и компанията за активно участие на спедиторския бранш в обучението по специалността „Икономика на транспорта“.

По време на срещата

Изпълнителният директор на СИКО ТРАНС АД Кольо Дойнов и мениджърът на отдел „Човешки ресурси и администрация“ Цветелина Кирилова представиха профила на компанията и отговориха на въпроси за спецификите на дейността, изискванията към персонала и кандидатите за различни позиции в компанията.

Цветелина Кирилова представя компанията

На срещата говориха за своето кариерно развитие и възпитаниците на специалност „Икономика на транспорта“, които сега работят в СИКО ТРАНС АД – Калина Милева, Мариан Цеков и Елена Василева. Те коментираха интересни казуси от практиката, които са решавали още в началото на кариерите си, прилагането на знанията и уменията от университета и др.

 Проф. д-р Виолета Мутафчиева, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, Елена Василева, възпитаничка на катедрата, доц. д-р Христина Николова, организатор на срещата (отляво надясно) 

В проведената викторина студентите отговаряха на въпроси от областта на спедицията - изучавани в различни дисциплини на университетското обучение. За верните си отговори те получиха специални награди и поощрения.

Мариан Цеков, възпитаник на УНСС, и Кольо Дойнов, изпълнителен директор на СИКО ТРАНС АД

Студентите проведоха и индивидуални срещи с представителите на компанията, в които получиха допълнителна информация за възможностите за стаж и кариерно развитие.

Галерия снимки от Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" започна поредица от срещи с раб ...