Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Доц. д.н. Ивайло Христов представи новата си книга за Васил Левски

сряда, 21 февруари 2018 10:44

вторник, 20 февруари 2018 14:03

В голямата конферентна зала на УНСС доц. д.н. Ивайло Христов представи новата си книга „Публичният образ на Васил Левски. Медийни полемики и обществени дебати”.

По време на събитието

С представянето на тази книга поставяме началото на серия от събития, с които катедра „Медии и обществени комуникации” ще отбележи 10 години от своето създаване и 22 години медийна специалност в УНСС, посочи доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата (наснимката долу).

Доц. Христов представи новата си книга и сподели, че в нея читателите ще намерят отговори на въпросите защо авторите винаги търсят образа на „своя” Васил Левски и защо точно той е избран от българския народ за върховен национален герой.  Написах тази книга сравнително бързо и с много любов. Представата за Васил Левски може да се обогатява, но в основни линии ще остане непроменена. Докато я има България, Левски ще съществува като неин върховен национален герой, убеден е доц. Христов.

Авторът

Доц. Христов умее да пише за Васил Левски както никой друг, посочи проф. д-р Валентин Гоев, заместник-ректор по научноизследователската дейност (на снимката долу).

Тази книга не е просто един спонтанен сегмент в творчеството на доц. Ивайло Христов, а плод на дългогодишна, целенасочена и откровена работа, каза проф. д.н. Любомир Стойков, който е един от рецензентите на книгата.

Проф. Любомир Стойков

Галерия снимки от Доц. д.н. Ивайло Христов представи новата си книга за Васил Левски ...