Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Докторанти и студенти обсъждаха теми с практическа насоченост

вторник, 24 април 2018 15:36

вторник, 24 април 2018 14:33

Гордеем се, че факултет „Икономика на инфраструктурата“ е първият, който обединява докторанти и студенти. На Седмата международна научна конференция на тема „Инфраструктура: бизнес и комуникации“ се обсъждат тенденциите и начините за прилагането им в съвременната практика. С тези думи откри форума организаторът на събитието доц. д-р Мирослава Раковска, зам.-декан по научноизследователската дейност на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Логистика“. Фокусът на конференцията е насочен към проблемите на инфраструктурата у нас и създаването на подходяща бизнес среда за развитието на икономиката и прилагането на съвременни практики в областите транспорт, енергетика, логистика, търговия, отбрана и сигурност, туризъм  и комуникации. Докладите – 15 на докторанти и 30 на студенти, са със силна практическа насоченост. Гарант за качеството им са преподавателите от съответните катедри. Идеята на сегашния форум е да намери общото между шестте катедри във факултета, които отговарят на областите, посочи  доц. Раковска.

Доц. Мирослава Раковска, проф. Димитър Димитров и доц. Венелин Бошнаков

Проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, заяви, че такива конференции поддържат академичния дух в общуването между преподаватели, докторанти и студенти. 

От името на ректора участниците в конференцията бяха поздравени от главния секретар по науката доц. д-р Венелин Бошнаков. Такива прояви са добра възможност докторанти и студенти да се съберат на едно място, за да обменят идеи, допълни той.

Студентите и докторантите

На лекцията присъстваха преподаватели от шестте катедри на факултета

В началото на конференцията гл. ас.  д-р Петър Станков от катедра „Икономикс“ представи как се прави научно изследване (на снимката долу).

В програмата на форума бяха включени доклади за сигурността и опазването на критичните инфраструктури по Черноморието, търговията на България с въоръжение и техника, противодействието на трафика на хора, демографските проблеми и националната сигурност, възможността за интеграция на бежанците и пр.

Галерия снимки от Докторанти и студенти обсъждаха теми с практическа насоченост ...