Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Първата паралелка по „Медии и комуникации“ на 96. СУ посети учебното телевизионно студио на университета

понеделник, 27 юни 2022 8:05

събота, 25 юни 2022 10:15

На 21 юни гости в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС бяха ученици от 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“. Осмокласниците са първият випуск от новата паралелка в училището с профил „Медии и комуникации“.

Доц. д-р Светла Цанкова, доц. д-р Стела Ангова и гл. ас. д-р Мария Николова (от ляво надясно) представят комуникационните специалности в УНСС на учениците от 96. СУ.

Бъдещите журналисти и комуникатори, придружени от класния си ръководител г-жа Антоанета Стефанова и от г-жа Виктория Икономова, учител по български език и литература, посетиха учебното мултимедийното студио, разгледаха университета и научиха повече за обучението в катедра „Медии и обществени комуникации“ и нейните бакалавърски специалности.

Осмокласниците с профил „Медии и комуникации“ в учебното мултимедийно студио на УНСС

УНСС и 96. СУ имат споразумение за сътрудничество, като преподаватели, студенти и докторанти от катедра „Медии и обществени комуникации“ ще посетят учениците за часове по „Медийна грамотност“ през новата учебна година. В момента преподаватели от катедрата завършват проект по НИД, посветен на медийната грамотност в училищата, а част от него е и примерна учебна програма по медийна грамотност.


Катедра „Медии и обществени комуникации“ предлага обучение в предпочитани от бъдещите журналисти специалности. На разположение на студентите е и тренировъчно телевизионно студио.

Повече подробности за Кандидат-студентската кампания: ТУК.

Галерия снимки от Първата паралелка по „Медии и комуникации“ на 96. СУ посети учебното телевизионн ...