Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Разширяване на сътрудничеството между катедра „Медии и обществени комуникации“ и Националния филмов център

петък, 14 октомври 2022 12:44

петък, 14 октомври 2022 11:31

В зала „Тържествена“ бе преподписано споразумение за партньорство и сътрудничество между Изпълнителна агенция „Национален филмов център“ (НФЦ) от една страна и катедра „Медии и обществени комуникации“ и Центъра за медийни изследвания и аудиовизуална политика от друга. Документите бяха подписани от г-н Петър Тодоров, директор на НФЦ, доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата и доц. д-р Биляна Томова, директор на Центъра.

Гл. ас. д-р Диана Андреева-Попйорданова, зам.-директор на Центъра, доц. д-р Стела Ангова, г-н Петър Тодоров и доц. д-р Биляна Томова

Бе препотвърдено дългогодишното и устойчиво във времето партньорство между медийната катедра на УНСС и филмовата индустрия. Важна част от съвместната работа е провеждането на станалия традиционен Форум за устойчиво развитие на българската филмова индустрия, който обединява всички организации и асоциации в българската филмова индустрия и се провежда съвместно с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Бяха набелязани и множество конкретни нови съвместни проекти в областта на българската филмова индустрия и висшето образование по медии и обществени комуникации.

В споразуменията за партньорство залегнаха важни стратегически задачи пред българската филмова индустрия, които да бъдат осъществени с подкрепата на катедрата и изследователския център. Сред тях са: партньорство при осъществяване на културната политика в българската филмова индустрия; осъществяване на още по-устойчиво партньорство при провеждането на Форума за устойчиво развитие на българската филмова индустрия; осъществяване на сътрудничество при разработване на научни и приложни проекти в областта на икономиката и финансирането на филмовата индустрия и комуникациите; организиране на публични събития (конференции, кръгли маси, семинари); осигуряване на процеса на обучение, гостуване на лектори и провеждане на учебната практика на студентите от специалностите „Медии и журналистика” и „Медия икономика“ в УНСС; създаване на възможности за обучение, добиване на практически умения и професионална реализация на завършили студенти от двете специалности в УНСС.

Като първи резултат от договора предстои да бъде проведено специално издание на Форума за устойчиво развитие на българската филмова индустрия, на който директорът на Центъра за медийни изследвания и аудиовизуална политика доц. д-р Биляна Томова и зам.-директорът д-р Диана Андреева-Попйорданова да представят годишния доклад за българската филмова индустрия.

Галерия снимки от Разширяване на сътрудничеството между катедра „Медии и обществени комуникации“ и ...