Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Проф. д.н. Любомир Стойков получи приза „PR експерт“ на годината

петък, 09 декември 2022 8:46

сряда, 16 ноември 2022 17:29

В Ariana Hall Event Center – София за шести път бяха връчени Годишните награди „Art-Business & Fashion Awards“. С приза „PR експерт“ за 2022 година бе удостоен известният наш учен, журналист и комуникационен мениджър проф. д.н. Любомир Стойков.

Проф. Стойков, който е създател на магистърската програма по „Връзки с обществеността“ в УНСС получи наградата си от Ники Илиев – един от най-добрите съвременни български режисьори, актьори и продуценти.

Ники Илиев определи Любомир Стойков като една от „живите легенди“ в стила и комуникациите. В своето слово при награждаването му проф. Стойков обясни в неговия шеговит стил разликата между пиара, маркетинга и рекламата. Той напомни как е чувал, че когато попитали Бил Гейтс какво би направил, ако остане само с един долар в джоба, милиардерът отговорил, че ще го даде за PR.

Професор Стойков отправи и апел към настоящите и бъдещи комуникационни специалисти: „Не лъжете, не крадете и спазвайте десетте божи заповеди в пиара!“. Фото: Хайлайф

Сред останалите наградени в шестото издание на Business Art & Fashion Awards 2022 са и: Калин Сърменов – категория „Театрален мениджмънт“, Ники Илиев – категория „Филмов режисьор и продуцент“; Джуди Халваджиян и „Господари на уеба“ – категория „Уеб предаване“;  „Христина Бобокова – категория „Изкуствовед и арт мениджър“; Мадлена Иванова – категория „Юрист с принос в обществената сфера“; Гери Дончева Янков – категория „Здравен PR“; Албена Александрова и „Madam Roshav“ – категория „Мултибранд за българска авторска мода“; Мария Бонева и Code fashion TV – категория „Посланик на зелени политики и социална ангажираност“; арх. Весела Мирянова, „Артекс Инженеринг“ АД – категория „Компания на годината“, Резиденция за възрастни „Сердика“ – категория „Златен стандарт в грижите за възрастни“ и др. Водещи на церемонията бяха Дарин Ангелов и Елизабет Методиева.

Проф. Любомир Стойков и Джуди Халваджиян със своите награди. Фото: Алма комуникация

Проф. Любомир Стойков заедно с Гери Дончева Янков,, докторант на катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС. Фото: Хайлайф


Проф. д.н. Любомир Стойков е университетски преподавател, културолог, журналист и експерт по имидж и стил. Обучил е над 4000 студенти, дипломанти и докторанти по медии, журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн. Стратег и мениджър на стотици PR и имиджови кампании в сферата на изкуството, модата и бизнеса у нас и по света. Създател и научен ръководител е на магистърската програма по „Връзки с обществеността“ в УНСС, съосновател и ръководител на магистърската програма по „Лайфстайл журналистика“ във ФЖМК при СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на 20 книги за култура, медии, комуникации и мода, както и на интервюта с много световни знаменитости, като Пиер Карден, Аликзандър Маккуин, Юбер дьо Живанши, Пако Рабан, Оскар де ла Рента и др. Член е на музея „Метрополитен“ в Ню Йорк, на Американското дружество за връзки с обществеността и председател на Академията за мода. За принос към развитието на културата, науката, журналистиката, образованието и за популяризирането на изкуството е награден с Почетния знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента, Почетния знак на Президента на Република България, „Златен век“ – звезда, от Министерството на културата, Златно перо на Съюза на българските журналисти и др.  Удостоен е и с „Жълта роза“ – наградата на Зонта Клуб София за принос към подобряване статуса на жените по света, както и с наградата на БНТ „Най-сладкодумен разказвач“ (ТВ предаване „100% будни“) и др.

Галерия снимки от Проф. д.н. Любомир Стойков получи приза „PR експерт“ на годината ...