Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Студенти от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ посетиха Института по отбрана, София Тех Парк и Централния софийски затвор

сряда, 21 декември 2022 8:23

вторник, 20 декември 2022 16:47

Студенти бакалавърска степен от специалност „Икономика на отбраната и сигурността" на катедра „Национална и регионална сигурност“ посетиха Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров", Лабораторния комплекс на София Тех Парк - Суперкомпютъра и Централния софийски затвор.

Посещенията бяха организирани в рамките на дисциплината „Основи на политиката за сигурност" от доц. д-р Светослав Спасов, директор на Центъра за подкрепа на ядрената сигурност и преподавател в катедра „Национална и регионална сигурност“, с подкрепата на полковник Борислав Генов, директор на Института по отбрана към Министерство на отбраната и на г-жа Мария Чернева от Областния информационен център София-град /София-област.

„Приоритет в преподавателската ми дейност са срещите на моите студенти с представители на национални институции, работещи в областта на сигурността, киберсигурността, отбраната, правосъдието. Те предоставят възможност за обогатяване на обучението на студентите и намирането на нови перспективи за тях, включително обсъждане на бъдещи общи инициативи, проекти и студентски стажове“, казва доц. Светослав Спасов.

Студентите се срещнаха с хора от практиката и имаха възможността да говорят на място за студентски стажове.

По време на посещенията специалисти от съответните области изнесоха лекции пред студентите, бяха обсъдени бъдещи общи инциативи и проекти.

В Централния софийски затвор студентите имаха възможността да разгледат уникалните стенописи в затворническия параклис „Св. Анастасия”, фитнеса, боксовата зала, кухнята, затворническата болница, арт клуба, библиотеката, двора, както и да се срещнат с лишените от свобода.


Специални благодарности на г-жа Десислава Георгиева, началник сектор „Социална дейност” в Централния софийски затвор и на инспекторите Рангелов и Николов за оказаното съдействие по време на посещението на студентите в Софийския затвор. 

Галерия снимки от Студенти от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ посетиха Институт ...