Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Лауреатите от Националното състезание по транспорт и енергетика получиха сертификати

четвъртък, 11 май 2023 7:44

сряда, 10 май 2023 16:42

Сертификати за отлично представяне в Националното състезание по транспорт и енергетика получиха ученици от Професионалната гимназия по керамика, град Елин Пелин.  На спечелилите ученици Академичният съвет признава оценка Отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС в специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“ за учебната 2023-2024 г. Това е поредното състезание, което катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ организира.

На откриването проф. д-р Христина Николова, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ приветства учениците от паралелката със специалност „Спедиция, транспортна и складова логистика“ и допълни, че са имали възможност да присъстват на откриването на един от кариерните форуми, които са важни за бъдещата професионална реализация на студентите. Тя припомни, че сътрудничеството с училището и паралелката с тяхната специалност е от няколко години и е много ползотворно. Проф. Николова посочи, че състезанието, което отскоро е в нов формат, е било оспорвано и оценяването не е било лесно. Тя поздрави тези, които са се осмели да кандидатстват и подадат своите проекти и благодари, че са толкова заинтересовани от идеята за състезанието.

Проф. д-р Христина Николова, ръководител катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“
Учениците присъстваха и на откриването на „Кариера УНСС 2023“

„Привилегия е да присъствате на едно от значимите събития в университета, в които директно се срещат студенти и работодатели“, заяви проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност. „Нашият университет е винаги с отворени врати и разчитаме на интеграцията в обучението от средните към висшите училища и чрез дуалното образование да имате обучение чрез действие.“

Зам.-ректорът проф. Александрова им пожела да се видят на откриването на учебната година през септември - „Всички ние ще бъдем зад вас“, допълни тя и благодари на учителите за начина, по който са ги подготвяли през годините, „за да можем сега да се поздравим с лауреатите, които са преминали през селекционната процедура и са оценени високо. Надявам се това да бъде добър пример и за останалите ученици да продължат подготовката си и да кандидатстват в УНСС“, призова проф. Александрова.

Г-жа Татяна Иванова, класен ръководител и учител методик, поднесе поздравителен адрес от името на ръководството и учителите на училището. „Дуалното обучение е крачка напред в българското образование, то дава възможност да имаме ценни партньори като УНСС и се надяваме това партньорство да продължи и занапред.“ Тя допълни, че при това обучение учениците получават, още докато учат, практически знания и имат възможност да се учат от висококвалифицирани професионалисти. „Децата са много удовлетворени и мотивирани и имат куража да продължат напред.“ Г-жа Иванова посочи, че е изключително удовлетворена от сътрудничеството с катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, тъй като това дава на учениците възможност да получат успешна реализация с конкурси и други подобни мероприятия, както и надградени знания с лекции на място в училището.

Лауреатите от Национално състезание по транспорт и енергетика са Даниела Груева, Стилиян Живков, Трифон Попски, Яна Гешовска и Ангел Янков.

Проф. д-р Матилда Александрова и първият лауреат Даниела Груева
Проф. д-р Матилда Александрова и Стилиян Живков
Проф. д-р Матилда Александрова и Трифон Попски
Фани Иванова получи сертификата на Яна Гешовска

Първият лауреат от състезанието Даниела Груева сподели, че се чувства страхотно в нашия университет и с нетърпение очаква 18 септември да се запише като студент и да се реализира в специалността. Тя допълни, че ходи на стаж като спедитор и вече 2 година организира транспорт.

Нейната майката Иванка Груева каза, че е горд родител и е много развълнувана и щастлива, особено от факта, че дъщеря й харесва това, което прави.

Галерия снимки от Лауреатите от Националното състезание по транспорт и енергетика получиха сертифи ...