Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Tранспортно-логистичния гигант DISCORDIA осигурява стипендии за 7 студенти от УНСС

сряда, 08 ноември 2023 7:37

вторник, 07 ноември 2023 16:20

Tранспортно-логистичната компания DISCORDIA обявява конкурс за 7 едногодишни стипендии, с 3 повече от тези, които компанията раздаде миналата година. Всяка стипендия е в размер на 2000 лв. и може да бъде спечелена от всеки, който се обучава в ОКС „бакалавър“ в УНСС след втори курс. Четири от стипендиите отиват за студенти от специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“ и за специалност „Бизнес логистика“ (по 2 стипендии са осигурени за всяка от посочените специалности).

Г-н Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“ на Дискордиа, проф. д-р Христина Николова, проф. д-р Мирослава Раковска, доц. д-р Борислав Арнаудов със стипендиантите от миналата година (от ляво надясно)

  „Сътрудничеството ни с DISCORDIA доказва положителните ефекти от взаимодействието между висшите училища и бизнеса в посока към подобряване на перспективите за бъдеща работа и кариерно развитие на студентите. Ценим високо подкрепата на DISCORDIA за подпомагане обучението  и професионалното развитие на студентите ни и сме убедени,  че предстоят още много съвместни инициативи, обвързващи образователния процес с практиката, които ще издигнат партньорството ни на още по-високо ниво и ще допринесат за създаването на ползи както за обучението, така и за бизнеса, в процеса на създаване, разпространяване и практическо използване на знанието по логистика“, каза проф. д-р Мирослава Раковска, ръководител на катедра „Логистика и вериги на доставките“.                                   

         „Плодотворното дългогодишно сътрудничество между катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ в УНСС и една от най-големите транспортно-спедиторски и логистични компании в Централна и Източна Европа – DISCORDIA, премина на ново ниво през последните две години. Компанията предоставя целеви стипендии не само за студентите от специалности „Икономика на транспорта и енергетиката“ и „Бизнес логистика“, но и за обучаеми в други специалности на УНСС, които са мотивирани да се запознаят със спецификите на международния бизнес и да потърсят реализация в него“, споделя проф. Христина Николова, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ и допълва, че сътрудничеството на катедрата с компанията и участието на специалистите от практиката в процеса на обучение на студентите чрез предаването на знания, опит и експертиза създават необходимата среда за реализацията на едно качествено, съвременно и бизнес-ориентирано обучение на студентите в УНСС.   


За стипендията могат да  кандидатстват студенти, които са завършили успешно минимум първата година от обучението си в УНСС и имат среден успех от предходната академична година не по нисък от 4.00. Необходимите документи са

  • Заявление до катедрата;
  • CV;
  • Удостоверение за среден успех от предходната учебна година в УНСС.

Срокът за кандидатстване е до 24 ноември 2023 г.

Уважаеми студенти от катедра „Логистика и вериги на доставките“ и от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, изпратете своите кандидатури на административните секретари, а ако се обучавате в друга специалност в УНСС, изпратете своята кандидатура на имейл:
 [email protected]

Галерия снимки от Tранспортно-логистичния гигант DISCORDIA осигурява стипендии за 7 студенти от УН ...