Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Наш преподавател взе участие в Innovation Explorer 2024

четвъртък, 29 февруари 2024 10:55

сряда, 28 февруари 2024 15:27

Проф. д-р Еленита Великова, преподавател в катедра „Икономика на туризма“ и главен секретар по науката на УНСС, взе участие в десетото юбилейно издание на Академия за иновации Innovation Explorer.

В дискусионния панел на тема Country That Stands Apart (Present Stage) освен проф. Великова се включиха Мария Минчева, вицепрезидент на Българска стопанска камара, и Ираван Хира, управляващ директор на Фъйненшъл Таймс, България. Експертите имаха възможност да споделят своите виждания за настоящото състояние на България и възможностите, с които страната ни може да се отличи на международната икономическа сцена.

Проф. Великова открои конкурентните предимства на България като туристическа дестинация и подчерта, че иновационният потенциал на страната е в областта на здравния туризъм чрез стратегическото позициониране на специфичен национален туристически продукт в този сегмент. Водещ на панела беше Цвета Стратиева -  Флора, журналист в БНТ и БНР.

Международният форум за иновации Innovation Explorer отбеляза десетото си издание на 22.02.2024 г. в София Тех Парк пред публика от около 1000 души. Целта му е да осъществи ноу-хау трансфер от международни топ компании към предприемаческата екосистема, образователните институции и публичния сектор в България. Тази година събитието комбинира шоу програма с лекции за бъдещето, критичен поглед към настоящето, технологии, стартъпи и др. В него взеха участие световноизвестни международни лектори от САЩ, Австрия, Австралия, Испания, Нидерландия, Германия, Турция. Основател на Innovation Explorer e д-р Леона Асланова, която откри форума и даде ценни насоки за иновационния потенциал на страната ни.

Галерия снимки от Наш преподавател взе участие в Innovation Explorer 2024 ...