Факултет "Икономика на инфраструктурата"

УНСС ще бъде първият български университет с пилотен проект по антикорупционно образование

понеделник, 08 февруари 2016 13:35

УНСС ще бъде първият български университет с пилотен проект по антикорупционно образование

четвъртък, 10 декември 2015 12:57 / четвъртък, 10 декември 2015 13:40
Print Increase font size

УНСС е първият университет в нашата страна, който през следващата учебна година ще реализира пилотен проект по антикорупционно образование в  българските висши училища.

Проектът ще бъде осъществен в изпълнение на Меморандума за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между българското правителство и Службата на ООН за наркотици и престъпност. Той бе подписан във Виена от вицепремиера по координация на европейските политики Меглена Кунева. Целта на документа е да послужи като рамка за сътрудничество за осигуряване на антикорупционно образование в българските университети.

На подписването присъстваха доц. Светослав Спасов, постоянен представител на Република България към ООН, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и международните организации във Виена, Австрия, и деканът на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“ проф. д-р Димитър Димитров.

На подписването присъстваха проф. д-р Димитър Димитров (вторият отляво надясно) и доц. д-р Светослав Спасов (вторият отдясно наляво)

България е втората страна, която се включва в проекта. „Ценим високо сътрудничеството с България и следим с интерес случващото се в областта на борбата с корупцията“, отбеляза Юрий Федотов, председател на Службата по наркотици и престъпност на ООН.

Проектът с УНСС ще включи различни специалности, за да може хората, които се занимават с икономика и с право, да имат представа как да затворят пробойните и да не се допуска това нарушение да стане рисково за страната, заяви в интервю за агенция „Фокус“ вицепремиерът Кунева.

 

Галерия снимки от УНСС ще бъде първият български университет с пилотен проект по антикорупционно о ...

Галерия снимки от УНСС ще бъде първият български университет с пилотен проект по антикорупционно о ...