Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Двама наши преподаватели взеха участие в международни научни конференции, на които нашия университет е съорганизатор

сряда, 11 септември 2024 12:59

четвъртък, 29 август 2024 13:30

Проф. д-р Силвия Трифонова, заместник-декан на Финансово-счетоводния факултет, и гл. ас. д-р Атанас Димитров, научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност“, взеха участие в двете престижни сред световната научна общност международни научни конференции – Economy & Business 2024 и Education, Research & Development 2024, които се проведоха през месец август 2024 г.

Проф. д-р Силвия Трифонова и гл. ас. д-р Атанас Димитров

Конференциите се организират от фондация „Наука и образование“.

На 14 април 2021 г. ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Иван Генов, директор на фондация „Наука и образование“, подписаха споразумение за сътрудничество в областта на науката и образованието. УНСС е съорганизатор на двете международни научни конференции Economy & Business 2024 и Education, Research & Development 2024, които са част от International Scientific Events. 

Международните научни конференции, които фондация „Наука и образование“ организира, събират представители от над 60 държави и участието на преподаватели от УНСС е възможност да представят пред международните партньори постиженията в науката на българските учени.

В тазгодишните международни научни конференции Economy & Business 2024 и Education, Research & Development 2024 участваха представители на над 50 държави от различни континенти – САЩ, Канада, Австралия, Япония, Китай, Германия, Швейцария, Финландия, Великобритания, Израел, Полша, Чехия, Италия, Испания, Словакия, Румъния, Австрия, Албания, Литва, Гърция, Кипър, Хърватия, Словения, Португалия, Латвия, Естония, Норвегия, Турция и др.

Научните резултати, представени на конференциите, ще бъдат публикувани в рецензирано списание със свободен достъп, част от International Scientific Publications 

Участниците в Economy & Business 2024

Участниците в Education, Research & Development 2024


Фондация „Наука и образование“ е българска организация, целяща да улесни сътрудничеството и съвместната работа в сферата на научните изследвания и развитие. Тя е основана през 2008 г., а нейното седалище е в черноморския град Бургас. По покана на Фондацията и нейните партньори България ежегодно се посещава от стотици признати международни учени и специалисти.

Целите на Фондацията са свързани с подпомагане на български и чуждестранни учени, специалисти и студенти в представянето на техните идеи, изследвания, разработки и проекти в областта на науката и технологиите, както и осигуряване на среда за международно сътрудничество, изграждане и поддържане на връзки с чуждестранни университети, лаборатории и други организации, осъществяване на успешни партньорства между академичните среди и индустрията, повишаване на образователното ниво и степента на квалификация на учени, специалисти и студенти.

Галерия снимки от Двама наши преподаватели взеха участие в международни научни конференции, на кои ...