Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Магистрите от катедра „Национална и регионална сигурност“ се срещнаха с работодатели

петък, 23 март 2018 14:07

петък, 23 март 2018 13:39

Студенти от всички магистърски програми на катедра „Национална и регионална сигурност“ - „Икономика на отбраната и сигурността“, „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Корпоративна сигурност“ и „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Ядрена сигурност“, се срещнаха с работодатели - партньори на катедрата

Проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедрата, откри срещата и приветства студентите, преподавателите и гостите.

Проф. Димитър Димитров, гл. ас. Екатерина Богомилова и проф. Тилчо Иванов (от ляво надясно)

Проф. д-р Тилчо Иванов, един от основателите на катедрата, подчерта, че сред фундаментите в науката за националната сигурност е икономиката на отбраната и сигурността (на снимката долу).

УНСС е университет номер едно в България в областта на икономиката и в частност – в областта на икономика на отбраната и сигурността. МВР е институция, която има нужда не само от кадрите на Академия на МВР, но и от кадри, обучаващи се в УНСС и други университети в страната, заяви Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.

Красимир Василев от  Държавната агенция „Национална сигурност“ посочи, че еднo от предимствата на работата в агенцията e работата в екип от млади, утвърдени професионалисти в областта на контраразузнаването. Той подчерта, че са необходими сериозни усилия и подготовка за преминаването на всички етапи от подбора на кадри за ДАНС.

Благодарение на успешното сътрудничество между УНСС, в лицето на катедра „Национална и регионална сигурност“, и Министерството на отбраната, от 2013 г. досега близо 200 студенти на катедрата са преминали стаж в МО. Възможности за работа има както в министерството, така и в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, каза Людмил Михайлов, директор на дирекция „Управление на човешките ресурси“ в МО.

В срещата участваха и Николай Ненков, заместник-председател на ДАНС, Нина Янчовска и Ваня Тумбева от Sutherland Global Services, Станислав Георгиев, изпълнителен секретар на Сдружението „Български атомен форум“, проф. Кирил Стойчев,  секретар на Сдружението „Българска отбранителна индустрия“, Красимир Пингелов, изпълнителен директор на „Електрон Прогрес“ ЕАД,  Бойко Митев, председател на УС на Българската асоциация „Корпоративна сигурност“, и Димитър Тошев, представител на Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами.

По време на срещата в зала „Тържествена“

Срещата продължи с неформални разговори между студентите и техните бъдещи работодатели.

Галерия снимки от Магистрите от катедра „Национална и регионална сигурност“ се срещнаха с работода ...