Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Студенти по журналистика проведоха първата си редакционна оперативка

понеделник, 23 април 2018 10:07

понеделник, 23 април 2018 9:01

Под формата на редакционна оперативка премина Втората медийна лаборатория 2018 на тема „Перспективите пред финансовата журналистика в България“ със студентите от катедра „Медии и обществени комуникации“. В дискусията участваха Георги Бисерински, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria, и главният редактор на телевизията Таня Кръстева, както и доц. д-р Светла Цанкова от факултета „Икономика на инфраструктурата“.

Георги Бисерински и доц. Светла Цанкова

Двамата представители на Bloomberg TV Bulgaria се поинтересуваха какви теми вълнуват студентите, как трябва да бъдат разработени те и фактите, на които да стъпват. От дискусията стана ясно колко дълбоко са свързани политиката и финансите.

Таня Кръстева

Бъдещите журналисти предложиха няколко теми. Първата от тях бе катастрофите по пътищата на страната и дали шофьорите трябва да полагат психотест. Най-голяма дискусия се разгоря за защитата на личните данни и скандалът с изтичането им в социалната мрежа Фейсбук. Георги Бисерински напомни, че от 25 май влиза в сила директива на Европейския съюз по въпроса. Той обясни, че за защитата на личните данни ще бъдат направени солидни разходи основно за криптиране на информацията.

Студентите

„Гореща“ се оказа и темата за предотвратяване на бягствата от българските затвори. Студентите предложиха няколко въпроса, на които да се търси отговор, на кого трябва да бъдат зададени те и дали единствено ниските заплати на надзирателите са причина за бягствата на затворниците.     

Bloomberg TV Bulgaria предлага едномесечен стаж на студентите, в рамките на който те ще минат през всички позиции в редакцията.

Галерия снимки от Студенти по журналистика проведоха първата си редакционна оперативка ...