Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Семинар „Лидерство и мениджмънт – уроците на практиката“

понеделник, 03 декември 2018 10:48

петък, 30 ноември 2018 14:29

Студенти от трети и четвърти курс на специалност „Икономика на търговията“ получиха ценни съвети кога и как да започнат работа на практически семинар „Лидерство и мениджмънт – уроците на практиката“. Форумът е организиран от катедра „Икономика на търговията“ и в него участваха управители на търговски фирми и вериги, мениджъри „Човешки ресурси“, предприемачи.

Г-жа Надежда Минева, специалист „Човешки ресурси“ в „Нестле“ България, г-н Тони Бояджиев, мениджър „Продажби“ в „Нестле“ България, г-н Петър Ганчев, мениджър „Човешки ресурси“ MFG и възпитаник на УНСС, доц. д-р Явор Янкулов от катедра „Икономика на търговията“, г-н Георги Стоилов, търговски директор „Нехранителни стоки“ в Кауфланд България, възпитаник на УНСС, г-жа Мила Вълкова, мениджър „Човешки ресурси“ в Кауфланд България (на снимката отдясно на ляво)

Гостите разказаха как те самите са израснали в кариерата и дадоха насоки на студентите как наученото в университета да бъде приложено в практиката. Лекторите бяха категорични, че обучението в трети и четвърти курс е най-подходящото време за студентите да започнат работа първо като стажанти, а при добри резултати - и на трудов договор. Затова трябва да се използват максимално възможностите на стажантските програми. Използвайте свободното време за дейности, които могат да ви обогатят, ходете на стаж, усъвършенствайте се, казаха лекторите.

В Голямата конферентна зала

Образованието прави мисълта по-качествена. Не е важно да знаете подробности, а да сте наясно с основното, това ще изостри погледа ви върху нещата от живота, каза г-н Петър Ганчев. На въпрос какво трябва да знае един четвъртокурсник от специалност „Икономика на търговията“ при интервю за работа, отговорът беше: да знае как бързо се смята ДДС.

Мениджърите отбелязаха, че от кандидатите за работа се очаква да са активни, да са наясно какво искат да постигнат и да се адаптират бързо към новостите, да са упорити и готови да стигнат докрай, да имат мотивация да се научат бързо. Според лекторите е по-добре да се започне работа в големи или средни фирми вместо в малки, защото те дават повече възможности. Голямата компания дава опит, повече знание, инвестира се в допълнително обучение. Няма знание, което да не ви се отблагодари после, посочиха гостите.

Галерия снимки от Семинар „Лидерство и мениджмънт – уроците на практиката“ ...