Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Студенти се запознаха с организацията на товарния транспорт при превоза на въздушни товари

вторник, 19 декември 2023 10:26

вторник, 19 декември 2023 9:39

Представители на фирма Авиейшън Сървисис България (АСБ) изнесоха лекция пред студенти от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ на тема „Организация на товарния транспорт при превоза на въздушни товари“.

Лекцията е следствие подписания меморандум за сътрудничество между Авиейшън Сървисис България и УНСС, включващ различни съвместни инициативи, в това число публични лекции и семинари, стажове, стипендиантска програма и др.

В събитието от страна на компанията участваха управителят на Авиейшън Сървисис България Михаил Данчев, Светослав Стоянов, отговорник по сигурността, Калин Атанасов, отговорник по организацията на превозите и Стоян Петрелийски, отговорник по митническите процедури.

На лекцията присъства и доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“.

Михаил Данчев и доц. д-р Борислав Арнаудов (от ляво надясно)

Седмица след изнесената лекция, студентите посетиха терминала на фирмата на летището и се запознаха на практика как се осъществява организационно превоза на товари с въздухоплавателни средства.

Галерия снимки от Студенти се запознаха с организацията на товарния транспорт при превоза на възду ...