Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Обновеното телевизионно студио беше открито

понеделник, 16 декември 2019 9:14

петък, 13 декември 2019 10:02

„Това е една наша сбъдната мечта. Много пъти сме правили опити и сега успяхме. Благодаря на ръководителя на катедра „Медии и обществени комуникации“ доц. Стела Ангова, която е много настоятелна и работи усилено за това студио“, посочи ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев при откриването на ремонтираното телевизионно студио на УНСС (на снимката долу).

„Материалните инструменти се купуват, подменят се. Важното е да съществува духът. Виждам, че той е сред вас и дори съм убеден, че ще направим университетска телевизия. Въпросът е да създаваме все повече съдържание, защото това приляга на УНСС“, акцентира ректорът.

Студиото ще служи за обучение на студенти от катедра „Медии и обществени комуникации“ и за създаване на университетско аудиовизуално съдържание

Ректорът окуражи създаването на предавания с икономическа тематика и такива, които да отговарят на отделните направления в университета, за да бъдат представени пред университетската общност. „Полето за развитие е голямо и се надявам, че катедрата и студентите ще работят усърдно“, завърши проф. Статев.

Проф. Стати Статев

Телевизионното студио ще служи за обучение на студенти от катедра „Медии и обществени комуникации“ и най-вече на изучаващите бакалавърска степен в специалностите  „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“. Други катедри също могат да се възползват за създаване на кратки видеа и обучение за поведение пред камера. В него ще се създава и аудиовизуално съдържание за университетските медийни платформи.

„Надграждаме над съществуващата техника и монтираме нова, която отговаря на съвременните изисквания за професионализъм“, поясни доц. Стела Ангова. Ще има грийнбокс и мултимедийно пано, на чийто фон студентите ще тренират предаване от мястото на събитието. Сред приоритетите на катедрата са поетапно създаване на университетски подкаст, визуално радио и излъчване на телевизионни предавания в интернет. По този начин студиото ще се превърне в допълнителна университетска медия, която ще реализира собствена продукция.



Галерия снимки от Обновеното телевизионно студио беше открито ...