Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Катедра „Икономика на туризма“ започна издаването на първото академично онлайн списание за туризъм, политика и бизнес

сряда, 11 септември 2024 12:57

вторник, 03 септември 2024 16:54

Катедра „Икономика на туризма“ издаде първото в страната академично и бизнес онлайн списание по туризъм, политика и бизнес – Journal of Tourism, Policy and Business (JTPB). То предлага платформа за публикуване на теоретични изследвания и практически (бизнес) статии и казуси, рецензии на книги и други форми на академични и бизнес разработки, свързани със сложните и многостранни проблеми на туризма, обществената политика и бизнеса, и е мултидисциплинарно списание с широк тематичен обхват.  

Проф. д-р Мариана Янева, ръководител на катедра „Икономика на туризма“,  сподели: „Това лято екипът на Катедрата  направи нещо ново и много иновативно като издадохме това първо в страната академично и бизнес онлайн списание по туризъм, политика и бизнес“. Тя уточни, че пилотното издание на Journal of Tourism, Policy and Business включва студии и статии по актуални теми от сферата на туризма. Проф. Янева допълни, че списанието е първо по рода си и иновативно, защото идеята е да не се включват само академични публикации, каквито има много на брой и университетите основно са насочени към тях, а и мнения на изявени мениджъри и консултанти от туристическия бизнес в България.

Катедра „Икономика на туризма“ – преподаватели и студенти 

Изданието е насочено към широк кръг читатели, включващ членове на академичните среди, студенти, политици, практици и представители на бизнеса от национални, европейски и международни организации, от ръководни органи, както и по-широката заинтересована аудитория.

Списанието Journal of Tourism, Policy and Business кани автори с непубликувани ръкописи  да се включат в изданието.   

Редколегията на журнала включва учени с дългогодишен международен опит и експертиза в областта на икономиката, туризма, управлението и политиката. Изданието се включва в международната база данни на ISSN, както и в портала ROAD за научни онлайн ресурси със свободен достъп.  

Цялото съдържание на български и на английски език е достъпно за четене, изтегляне, копиране и разпространение в онлайн библиотеката на катедра „Икономика на туризма“. 

Галерия снимки от Катедра „Икономика на туризма“ започна издаването на първото академично онлайн с ...