Юридически факултет

Студенти от Юридически Факултет на УНСС в Европейския парламент

сряда, 19 февруари 2020 12:38

 

По покана на Цветелина Пенкова - член на Европейския парламент, студенти от Юридическия факултет на УНСС заминаха на тридневно посещение в Брюксел.

Посещението се организира по инициатива на Зорница Димитрова - докторант по Изобретателско, авторско и патентно право в Юридически факултет на УНСС с научен ръководител доц. д.н. Живко Драганов.

По време на посещението, студентите се срещнаха с експерти работили по създаването на Директива (ЕС) 2019/790 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА НА ЕС от 17 април 2019 година относно авторското право и сродните му права в цифровия единен пазар и за изменение на директиви 96/9/ЕО и 2001/29/ЕО, която следва да бъде транспонирана в българското законодателство до 7 юни 2021 г. за да обсъдят мотивите и политиките, които стоят зад приемането на Директивата в окончателния й вариант.

 

 След дискусията относно авторско право, студентите  се срещнаха с евродепутата Цветелина Пенкова, която ги въведе в ежедневието на работата си, очерта кръга от компетенции на депутатите, работата и в комисиите към парламента и обясни в подробности по какъв начин Европейския парламент и неговата работа влияе на националните законодателства, кои са стадиите на  законодателния процес в ЕС и къде стои Европейския парламент в структурата на органите на ЕС.    

       

Галерия снимки от Студенти от Юридически Факултет на УНСС в Европейския парламент ...