Юридически факултет

ВТОРА МЕЖДУНАРОДНА ЛЯТНА ШКОЛА ПО ПРЕГОВОРИ, МЕДИАЦИЯ И ОРС

сряда, 21 март 2018 17:01 /
Начало:
вторник, 19 юни 2018
Край:
неделя, 24 юни 2018
Място:
гр. ПОМОРИЕ
Подробности:

ЮРИДИЧЕСКИЯТ ФАКУЛТЕТ И ПРОФЕСИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА МЕДИАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРАТ СЪВМЕСТНО ВТОРА МЕЖДУНАРОДНА ЛЯТНА ШКОЛА ПО ПРЕГОВОРИ, МЕДИАЦИЯ И ОРС

II  Международна  лятна школа по преговори, медиация и ОРС

19-24 юни 2018 г.,          гр.Поморие

 

Скъпи приятели,  имаме удоволствието да ви поканим на Втората Международна лятна школа! Програмата включва лекции и практически занимания край брега на Черно море, където ще имате възможност да усъвършенствате уменията си за водене на преговори, да чуете и споделите световен опит, свързан с медиаията,  да участвате в множество практически занимания.

 

Като основен гост-лектор тази година сме поканили изтъкнатия учен и преподавател в областта на преговорите и медиацията  проф. Джордж Сийдъл от САЩ -  https://en.wikipedia.org/wiki/George_Siedel. Участниците ще имат уникалната възможност да преминат през  цялостен   4-дневен курс по  преговори  Negotiation and Dispute Resolution:  Essential Strategies and Skills /Преговори и разрешаване на спорове: основни стратегии и умения/, воден от проф. Сийдъл с включени теми:

Ден 1: Въведение. Преглед на подходите  за решаване на спорове;

Ден 2: Преговорни стратегии и тактики. Преговори  в рамките на организация;

Ден 3: Сложни преговори. Психологически инструменти и капани в преговорите;

Ден 4: Планиране на преговорите. Постигане на коалиционни съгласия. Междукултурни преговори и стилове при водене на преговори

Лекциите на проф.Сийдъл  имат практическа насоченост, включват   разигравания на казуси и примери от бизнес практиката. Проф. Сийдъл  е заместник-декан на бизнес училището към Мичиганския университет, бил гост - професор в Харвард и в Станфордския университет, изнася курсове за висши мениджъри и изпълнителни директори.

 

Надяваме се да се видим отново с тези от вас, които участваха на първото издание на школата от 2017г., както и да се срещнем с нови приятели.

За записване: www.pamb.info или www.mediation-net.eu

Подробната програма ще бъде публикувана в края на месец март 2018 г.

Какво предлагаме:

Други лектори :  Даяна Уолис  (Великобритания),  Вадим Рахлис и Андрей Бигдан (Украйна),  Марк де Турк (Белгия), Гергана Василева (България) и др.

Продължителност  -  6 дни,  19 юни - 24 юни 2018

Място на провеждане – гр. Поморие, почивна база на Софарма

Такси  - такса за участие в  лятната школа   - 380 лв. за 6 дни или  190 лв. за 3 дни; при ранно записване до 30  април – намаление с 10%; отстъпка 5% при записване на 2 и повече участника от една организация; 5% отстъпка за участници в Първата международна школа.

Таксите включват обучението и не включват – нощувки, транспорт и храна /посочените разходи се поемат от участниците и се заплащат отделно/.

Храна -  25 лв. на ден с включени закуска, обяд и вечеря /заплаща се от участниците/;

Нощувки  - предлагаме ви следните възможности /заплаща се от участниците/

ü  в почивна станция Софарма, разположена непосредствено край брега – легло в двойна стая - 14 лв. на вечер;

ü  в хотел Алцион – 3 звезди – непосредствена близост – 25лв. на вечер  в двойна стая; 35лв. - единична. http://alcionabeachpomorie.com/?page_id=469

ü  др. възможности в гр-Поморие:  www.st-george-bg.info; hotel-regata.com и др.

  Участниците могат и самостоятелно да организират настаняването си в друго място по свой избор.

                                      

Организаторите си запазват правото да правят промени в програмата, за което всеки участник ще бъде уведомен.

 

 

Джордж Сийдъл  е професор в Мичиганския университет.

Дипломирал се е в Мичиганския университет и в Кеймбридж. След като завършва право, започва работа като корпоративен адвокат. Впоследствие се  присъединява към преподавателския екип на  Мичиганския университет. Професор Сийдъл има право да се явява пред Върховния съд на САЩ, а също така и пред федералните съдилища на щатите Мичиган, Охайо и Флорида.

Професор Сийдъл е бил гост - професор в Харвард и в Станфордския университет, гост - преподавател в  Бъркли - Калифорнийски университет,  член на преподавателското тяло в университета в Сидни, а също така и гостуващ член на преподавателското тяло в Кеймбридж (колеж Улфсън). Доживотен член е на  Фондацията на адвокатите в щата Мичиган.

Автор е на много книги и статии, сред които "Трите стълба на бизнес решенията: стратегия, право и етика" (2016) и "Успешното преговаряне: основни стратегии и умения" (2014). 

Професор Сийдъл е носител на научни награди от Мичиганския университет (Факултетна награда за постижения), на 4 награди от Академията за правни науки в бизнеса (наградите  Hoeber, Ralph Bunche  и  Virginia Maurer, а през миналата 2017-та година получава и Награда за забележителна научна разработка). През 2014 година консорциум от 36 университета за международни изследвания го обявява за "Професор на годината".

В допълнение към своите редовни курсове в Мичиганския  университет проф. Сийдъл е преподавал преговори и преговорен процес в Хонг Конг, Тайланд, Южна Корея, Индия, България (еднократно през 2011, само за  изпълнителни директори), Словения и Бразилия. В момента има ежегодни преподавателски ангажименти в Хърватия  и в Люксембург.

Името на проф. Сийдъл се свързва и с пионерското му дело в областта на "всеобхватните открити онлайн курсове" (MOOC - massive open online courses) - разработил е два онлайн курса, като MOOC "Успешното преговаряне: основни стратегии и умения" е нареден от стотиците хиляди потребители на второ място сред Топ 10 на онлайн курсовете за 2014 година.