Юридически факултет

Публична лекция на съдия Джийн Пратер по въпросите на правната етика

понеделник, 08 октомври 2018 17:25 /
Начало:
сряда, 07 ноември 2018 16:00
Край:
сряда, 07 ноември 2018 17:30
Място:
зала 2118
Подробности:

Джийн Пратер е федерален съдия в град Филаделфия, Източен окръжен съд на щата Пенсилвания и в това си качество разглежда всякакви дела, включително трафик на хора, корупция и организирана престъпност.

Преди да бъде избрана за съдия е била партньор и старши съдружник в адвокатската кантора Duane Morris LLP, където е започнала кариерата си през 1975г.  Има бакалавърска степен от Университета в Станфорд и магистърска степен по право от Университета в Пенсилвания. Съдия Пратер е била Съпредседател на Комисията по етика и професионализъм към Отдела по процесуално представителство на Американската асоциация на юристите. Като член и настоящ Президент на Правното общество на Университета в Пенсилвания, съдия Пратер е автор на множество публикации, касаещи етиката и професионалното поведение и е лектор по тези въпроси, а също и по процесуална практика и процедури.

Преди да стане федерален съдия е била медиатор и арбитър към Американската арбитражна асоциация, както и към програми за извънсъдебно разрешаване на спорове на Източния окръжен съд в Пенсилвания и Съда за общи жалби във Филаделфия.