Юридически факултет

ПРИВЕТСТВИЕ НА ДЕКАНА НА ЮФ НА УНСС ПО СЛУЧАЙ НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

понеделник, 14 септември 2020 16:52

 

Уважаеми студенти,

Уважаеми първокурсници,

Уважаеми преподаватели и служители в ЮФ на УНСС,

        Поздравявам Ви със започването на учебната 2020-2021 г. Тази учебна година е под знака на два юбилея - 100 години от създаването на Университета и 30-тата учебна година за Юридическия ни факултет.  

        Пожелавам на всички успешна учебна година, воля и енергия заедно да преодоляваме сполетелите ни трудности и в края й да се поздравим с добре свършена работа в името на знанието, професионалното израстване и развитието на правните науки.

        Специално се обръщам към първокурсниците. Вие направихте правилния избор да се доверите за обучението си на доказани преподаватели и специалисти в своите правни области. Юридическият факултет на УНСС е наследник на вече столетна традиция в преподаването на юридически дисциплини. Още със създаването на Свободния университет започва преподаването на множество правни дисциплини. В програмата на трите му факултета са включени дисциплините: Основи на държавата и правото, Финансова наука и финансово право, Сравнително гражданско право, Конституционно право, Административно право, Съдебно право, Търговско и морско право, Международно частно право, Стопанско законодателство и законодателство на пътищата и съобщенията.

        Предстоят Ви пет и половина напрегнати години, усвоявайки основите на правото. Ние преподавателите в Юридическия факултет сме готови да Ви подкрепим в този тежък, но удовлетворителен път. Готиви сме да споделим нашите знания и практически умения. Правото е наука за законите, по които функционира обществото. Познаването му ще спомогне да имате експертното познание за протичащите в държавата, обществото и бизнеса процеси. Юридическото образование е широкопрофилно и добрата университетска подготовка, която със съвместни усилия ще изградим, ще Ви позволи да се реализирате като учени, преподаватели, съдии, прокурори, адвокати, юрисконсулти.

        На добър път първокурсници!

        Успешна и ползотворна учебна година за всички студенти, преподаватели и служители в ЮФ на УНСС!

                                                              

        Доц. д-р Захари Торманов

        Декан на ЮФ на УНСС

Галерия снимки от ПРИВЕТСТВИЕ НА ДЕКАНА НА ЮФ НА УНСС ПО СЛУЧАЙ НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ...