Общоикономически факултет

Академичната общност на УНСС тържествено отбеляза 20-годишнината от създаването на катедра и специалност „Интелектуална собственост“

понеделник, 05 септември 2011 0:00

Академичната общност на УНСС тържествено отбеляза 20-годишнината от създаването на катедра и специалност „Интелектуална собственост“. В голямата конферентна зала на университета заеха места ръководители и преподаватели от висшето училище, представители на Световната организация по интелектуална собственост (СОИС), на държавни институции и университети в страната, студенти. Специален гост на събитието бе президентът на Р България Георги Първанов. В залата присъстваха и директорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев, ректорът на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ, проф. Стоян Денчев, зам.-председател на Съвета на ректорите и ректор на УниБИТ, проф. Лалю Радулов, ректор на УНСС в годината, когато е открита катедрата. Сред чуждестранните гости бяха зам.-ректорът на Пражкия университет и зам.-ректорът на Истанбулския университет.

Проф. Борислав Борисов, ректор на УНСС, председател на Съвета на ректорите в България, директор на Центъра по интелектуална собственост, председател на Националната асоциация по интелектуална собственост в България, откри тържеството. "Господин президентът Първанов присъства тук не само в ролята си на държавен глава. Той е съратник, който отвори вратите за развитието на интелектуалната собственост в България", изтъкна проф. Борисов.

Галерия снимки от Академичната общност на УНСС тържествено отбеляза 20-годишнината от създаването  ...