Финансово-счетоводен факултет

Среща с представители на BPP Profesional образование България (Център за обучение за АССА и др.дипломи) и представител на АССА за България

четвъртък, 30 май 2013 10:38
На 16 май в зала Факултетна се проведе среща с представители на ACCA и на BPP Profesional Education Bulgaria. На срещата, организирана от Финансово-счетоводния факултет, присъстваха както студенти, така и преподаватели.
ACCA дипломата е насочена към получаването на знания и технически умения основно в областта на финансовото счетоводство, одита и данъците. Абревиатурата е съкращение от Association of Chartered Certified Accountants. Презентация с подробности за института пред студентите представи г-жа Андреа Станциу, която отговаря за представителството за Румъния, България, Гърция и Молдова. Тя посъветва студентите да инвестират своето време и пари в най-доброто и посочи, че във финансовия свят ACCA е една много добра възможност за себереализация. Доказателство за това са над 600 000 - те притежатели на ACCA диплома в световен мащаб, като в момента курсове се провеждат в над 170 държави. Тя с гордост спомена и впечатлението си от българските участници в изпита и факта, че винаги в топ 20 на всеки изпит, провеждан глобално с над 20 000 студента, има поне един представител от нашата страна. Г-жа Станциу подчерта амбицията на институцията в най-скоро време голяма част от изпитите да се провеждат онлайн.
BPP Profesional Education са основни партньори на ACCA в глобален мащаб, като те организират обучения и отпечатват учебни материали за курса. Компанията е създадена през 1976 г. в Обединеното кралство, като осигуряват високо качество на обучение и развитие на специалистите, работещи в областта на счетоводството и финансите основно.Представителката на българския офис г-жа Мария Банкова запозна студентите с различните модули на квалификацията и с подробности около изпитите.
На събитието бе поканен и изпълнителният директор на TMF Group Services Bulgaria г-н Стефан Димитров, член на ACCA, който да представи предимствата на това да притежаваш подобна диплома. Г-н Димитров, който е и бивш възпитаник на УНСС, каза, че нашият университет дава много добра основа за всички, които искат да направят кариера в областта на финансите и счетоводството, а самата ACCA квалификация доразвива знанията получени в университета."
Прикачени файлове:

image/jpeg DSC07179.JPG - 2466 KB

image/jpeg DSC07191.JPG - 2486 KB

Галерия снимки от Среща с представители на BPP Profesional образование България (Център за обучени ...