Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Ректорът на УНСС се срещна с директора по ядрена сигурност в МААЕ и с представител на UNIDO

четвъртък, 08 март 2018 15:41

четвъртък, 08 март 2018 13:49

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д.ик.н. Стати Статев проведе среща с г-н Раджа Аднан, директор по ядрена сигурност в Международната агенция по атомна енергия (МААЕ), на 23 февруари т.г. Събитието беше организирано от Постоянното представителство на България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена. Повод за срещата беше обсъждането на актуални въпроси, свързани с международната магистърска програма по ядрена сигурност в УНСС, която стартира през учебната 2015/2016 г. с подкрепата на МААЕ.

В срещата участва доц. д-р Светослав Спасов, постоянен представител на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена.

Проф. Статев, г-н Аднан и доц. Спасов (в средата: отдясно на ляво)

 

От страна на МААЕ беше потвърдено продължаването на финансовата помощ за програмата, в която се обучават студенти от Нигерия, Замбия, Ливан, Буркина Фасо, Конго, Судан, Ирак, Мавритания, Уганда, Йордания и България. 

Международната магистърска програма „Ядрена сигурност“ беше разработена и се реализира в рамките на споразумението за сътрудничество между УНСС и МААЕ, подписано от ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и генералния директор на МААЕ Юкия Амано по време на визитата му в София през юни 2014 г.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев се срещна и с г-н Шиям Упадая, началник на отдел „Статистика“ в Организацията на ООН за индустриално развитие (UNIDO). Срещата беше организирана по инициатива на Постоянното представителство на България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена.

Доц. Светослав Спасов, проф. Стати Статев, г-н Шиям Упадая,
д-р Валентин Тодоров, старши експерт в 
UNIDO,
Цветелина
 Миловска, специалист по въпросите на Европа и Централна Азия в UNIDO
(
от ляво надясно)

Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между УНСС и UNIDO и подписването на меморандум за разбирателство между двете организации за осъществяването на съвместни дейности по различни проекти от взаимен интерес.

Г-н Упадая дари на библиотеката на УНСС най-новите издания на UNIDO – World Statistics on Mining and Utilities, International Yearbook of Industrial Statistics 2018, Ulaanbaatar City Group on Statistics for Economies Based on Natural Resources  и Competitive Industrial Performance Report.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС се срещна с директора по ядрена сигурност в МААЕ и с представит ...