Факултет "Икономика на инфраструктурата"

Научна конференция „Устойчиво развитие на пътническия транспорт на територията на Столичната община“

понеделник, 03 декември 2018 10:43

петък, 30 ноември 2018 12:36

Научната конференция „Устойчиво развитие на пътническия транспорт на територията на Столичната община“ събра в Голямата конферентна зала преподаватели от УНСС и ВТУ „Тодор Каблешков“, представители на Столичната община (СО), докторанти и студенти. Форумът под патронажа на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев беше организиран от катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" съвместно с Центъра за градска мобилност към СО.

Проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, доц. д-р Александър Вълков, в.и.д. зам.-ректор, доц. д-р Светла Цветкова от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, г-н Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта и транспортните комуникации в СО, възпитаник на УНСС, г-н Християн Петров, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност (от ляво надясно)

Доц. Цветкова приветства участниците с добре дошли в УНСС и подчерта, че форумът поставя акцент върху възможностите, реалностите, предизвикателствата и перспективите за устойчиво развитие на градския транспорт. От името на организаторите тя благодари на партньорите: клъстер „Зелен транспорт“, ВТУ „Т. Каблешков“, ТУ-София, специализираната медия за транспорт и транспортна инфраструктура „Транспортал“ и Научно-техническия съюз по транспорт в България.

Забележителен е фактът, че катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, която навърши 70 години, е организатор на форум с много висока професионална и научна експертиза, посочи доц. д-р Александър Вълков. УНСС - най-големият бизнес университет у нас и в Югоизточна Европа, трябва да е център за решаване на важни икономически теми в съвременния динамичен живот, допълни доц. Вълков (на снимката долу).

Срещите с университетски преподаватели и представители на СО са изключително полезни и трябва да станат практика, за да видим какво можем да променим в сферата на транспорта и да набележим мерки за подобряването му, обърна се към участниците във форума и г-н Евгени Крусев. Той отбеляза, че свършеното от СО не е малко, но нещата бързо се променят и търпят развитие. Той отбеляза, че срещите трябва да се превърнат в традиция за обмяна на идеи, за да се превърне столичният транспорт в надеждна система във всекидневието на хората.

Г-н Евгени Крусев
По време на форума в Голямата конферентна зала

     

Галерия снимки от Научна конференция „Устойчиво развитие на пътническия транспорт на територията н ...