Юридически факултет

Доц. д-р Диана Маринова участва в Световния конгрес на IMAM

вторник, 01 октомври 2019 10:38

Доц. д-р Диана Маринова – участник в престижен международен научен форум за морско развитие и иновации

В периода 9-11 септември 2019 г. в гр. Варна се състоя Световен конгрес на IMAM – Международната асоциация по проблемите на Средиземноморието, на тема „Устойчиво морско развитие и морски иновации“, като предметът на обсъжданията засягаше предимно регионалното приобщаване към глобалните процеси (т.нар. „glocalization“). В този престижен международен научен форум взеха участие представители на 17 държави – България, Китай, Канада, Германия, Гърция, Турция, Италия, Испания, Португалия и др.

Доц. д-р Диана Маринова беше сред участниците на този висок международен научен форум и представи доклад по важен и интересен въпрос на международното морско частно право – морското посредничество.

Морскоправните проблеми са неразривно свързани с дейността на IMAM, независимо че тя има по-широк обхват – морско развитие и морски иновации като цяло. Правната рамка, състояща се от международни и национални източници в разискваната област, представлява незаобиколим фактор за устойчиво морско развитие в глобален и регионален мащаб.

Темите на внушителния брой доклади, изнесени на работния език на конгреса – английски, както и ценните анализи и изводи, със сигурност ще обогатят преподаването по избираемата учебна дисциплина „Международно морско частно право“, изучавана в Юридическия факултет на УНСС.

Галерия снимки от Доц. д-р Диана Маринова участва в Световния конгрес на IMAM ...