Общоикономически факултет

П Р А В И Л А за финансиране на участието на преподавателите в научни прояви в страната и чужбина (командировки и такси за участие) в рамките на определения общ годишен лимит за Общоикономически факултет

четвъртък, 09 юни 2022 15:40

 

 

УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО

ОБЩОИКОНОМИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ       

 

П  Р  А  В  И  Л  А

 

за финансиране на участието на преподавателите в научни прояви в страната и чужбина (командировки и такси за участие) в рамките на определения общ годишен лимит за Общоикономически факултет[1]

 

  1. Средствата за участие на преподаватели в научни прояви в страната и чужбина се отпускат на членовете на академичния състав към катедрите на ОИФ (нехабилитирани и хабилитирани лица), работещи на основен трудов договор в УНСС.
  2. Всеки преподавател за една календарна година може да кандидатства за финансиране в рамките на двата определени за факултета лимити - лимит на средства за участие в научни прояви в страната и лимит на средства за участие в научни прояви в чужбина.
  3. Кандидатите за финансиране подават след съгласуване с ръководителя на съответната катедра писмен доклад до Декана на ОИФ, като заявяват желанието си за ползване на средства от съответния лимит на факултета. В доклада се посочва мотивацията за участие в научната проява, наименованието на проявата, нейния организатор, място и време на провеждане. Към доклада се прилага документ от организаторите на научната проява потвърждаващ, че разработката на кандидата е приета и ще участва в нейната програма.
  4. Докладите за исканото финансиране се депозират в Деканата на ОИФ не по-късно от 2 месеца преди началото на проявата в чужбина и не по-късно от 1 месеца преди началото на проявата в страната. След депозиране (в Деканата на ОИФ) на доклада за исканото финансиране се осъществяват съответните административни процедури, включващи и предоставяне на допълнителна информация от съответния кандидат за финансиране по повод на депозирания доклад.

 

  1. Средствата се отпускат по реда на подаване на докладите до изчерпване на съответните лимити.
  2. При определяне на индивидуалния размер на финансирането се спазват правилата, приети с вътрешни нормативни документи на УНСС.  
  3. При едновременно постъпване на доклади и/или при невъзможност да бъдат удовлетворени исканията на по-голям брой преподаватели, се спазват следните  приоритети:

-          Приоритет на самостоятелен пред колективен доклад (в съавторство);

-          Приоритет на участие с доклад пред участие с постер;

-          Приоритет на нехабилитирани пред хабилитирани преподаватели (за научни прояви в страната);

-          Приоритет на не ползвалите пред ползвалите средства от съответния лимит за календарната година.

-          Приоритет за кандидат, който не ползва други университетски източници на финансиране (вкл. по проекти, финансирани от целевата субсидия).

 

  1. Отчетът за изразходване на средствата по отпуснатите лимити се включва в годишния отчет на деканското ръководство пред Общото събрание на факултета.

 

 



[1] Правилата са приети с решение на ФС на ОИФ протокол 6/31 май 2022 на основата на Заповед № 1187/29.04.2022 r и Заповед № 1222/05.05.2022 г. на Ректора на УНСС

Галерия снимки от П  Р  А  В  И  Л  А  за финансиране на участието на преподавателите в научни про ...