Юридически факултет

Конкурс за студентско есе 2022 год. - Фондация БИПИ и Посолство на Кралство Нидерландия

сряда, 02 ноември 2022 15:25 /
Начало:
Край:
четвъртък, 01 декември 2022 17:00
Място:
Подробности:

За пета поредна година Български институт за правни инициативи организира, съвместно с Посолство на Кралство Нидерландия, конкурс за студентско есе. Тази година темата е "Защита на правата в Метавселената".

Есетата трябва да проблематизират етичните и правни предизвикателства пред регулацията на отношенията в т.нар. метавселена. Следва да се разгледат националните, международните и европейски правила в тази посока, съществуващите преценденти или нормативни дефицити. Участниците могат да представят своето лично разбиране за състоянието на регулаторната рамка на всеобхватния виртуален свят и кибернетичната трансхуманизация, разбирани било като утопия или като дистопия, да споделят идеи за нейното подобравянето и очаквания за проблеми в развитието на правоотношенията, следващи технологичния прогрес в тази посока.

В конкурса могат да участват студенти от специалност „Право“ на всички български висши училища, без значение от формата на обучение. Крайният срок е 01 декември, 2022 г.  

Повече информация за условията за участие, наградния фонд и др. може да намерите в приложените файлове или на нашия сайт.

Прикачени файлове:

application/pdf KONKURS_OBYAVA.pdf - 415 KB

image/jpeg Essay.jpg - 1367 KB