Юридически факултет

Кръгла маса на тема: „Актуални проблеми на опазването на околната среда“

вторник, 12 март 2024 16:26 /
Начало:
сряда, 22 май 2024 13:00
Край:
Място:
Малка конферентна зала, УНСС
Подробности:

Кръгла маса на тема: „Актуални проблеми на опазването на околната среда“ ще се проведе на 22 май 2024 г. в Малка конферентно зала в УНСС – София. Началото на кръглата маса е 13.00 ч, а  закриването е 17.00 ч. с кафе пауза от 14.30 ч. до 14.50 ч.

Кръглата маса се организира във връзка със Световния ден на околната среда, който е на 5 юни и е провъзгласен на 27-та сесия на Общото събрание на ООН. Организатор е катедра „Международно право и право на ЕС“ – УНСС.

В кръглата маса са поканени да вземат участие представители на държавни институции, академичната общност, бизнес и неправителствени организации. Предстои да се обсъждат актуални проблеми, сред които се открояват: използването  на природните ресурси и възможностите за минимизиране и ликвидиране на негативните въздействия върху околната среда.

Участниците могат да представят научни разработки  на поставените от тях проблеми за публикуване като статия в списание „ Бизнес и право“ – УНСС до 22 май 2024 г. на имейл адрес [email protected].

Заявки за участие се приемат на е-мейл адреси [email protected] и  [email protected] до 15 март 2024 година.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Прикачени файлове:

application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ZAIAVKA.docx - 16 KB